skip to Main Content

Zierikzee, Poststraat

Vraagprijs
€ 549.000,- k.k.
huisnummer
25
herenhuis
Zierikzee – Poststraat 25

Poststraat 25 – 4301 AA – Zierikzee
herenhuis

Namens onze opdrachtgever bieden wij u dit rijks monumentale -van oorsprong 17e eeuws- herenhuis met gepleisterde lijstgevel, stoep, tuin en berging te koop aan.

Het herenhuis is omstreeks 2002 onder deskundige begeleiding van Rothuizen Van Doorn ’t Hoofd grondig gerenoveerd waarbij het karakter is behouden en een modern comfort en nieuwe techniek is ingebracht.

Ligging
Het herenhuis is gelegen aan het autoluwe deel van de Poststraat; een van de mooiste monumentale straten van Zierikzee op steenworp afstand van de Dikke Toren en de binnenstad. Ook de jachthaven en de Oosterschelde liggen op loopafstand. Vanuit Zierikzee zijn de grote steden Rotterdam, Breda en Antwerpen binnen 60 minuten aan te rijden. De Noordzeekust of het Grevelingenmeer met de prachtige stranden, bossen, duinen en havens liggen op slechts 15 minuten.

Verdere kenmerken van deze woning zijn:
-royale woonkamer en-suite;
-tuingerichte keuken;
-charmante stadstuin met stenen berging en achterom;
-2 slaapkamers en een ruime badkamer op de 1e etage;
-2 slaapkamers en een 2e badkamer op de 2e etage;
-vanaf de 2e etage is de Zeelandbrug zichtbaar.

Globale indeling begane grond
Via de stoep en de bijzondere monumentale voordeur met houtsnijwerk kom je binnen in de gang. Een mooi detail is het fraaie bovenlicht boven de entree alsmede het authentieke beslag op de voordeur. De gang is bevloerd met marmeren plavuizen en zogenaamde oude kerkdallen.

Woonkamer
Aan de voorzijde van de woning bevindt zich de woonkamer met houten vloerafwerking (op beton) en een prachtig hoog authentiek balkenplafond. In het oog springen ook de raamhoge blinden en de fraaie betimmerde vensterbanken. De liefhebber kan eenvoudig de voormalige en-suite in ere herstellen. Momenteel zijn de voor- en achterkamer van elkaar gescheiden. De achterkamer is eveneens bevloerd met visgraat motief parket op beton. In deze kamer is er een stucplafond met sierlijst aanwezig en een fraaie stenen schouw. Middels hoge tuindeuren is er toegang tot de serre met een loopdeur naar de tuin.

Trapportaal
Het trapportaal met toiletruimte is gelegen tussen het voor- en achterhuis. Dit heeft het grote voordeel dat er in het voor- en achterhuis geen verloren verkeersruimte is.

Keuken
Aan de tuinzijde ligt de fijne en lichte keukenruimte. Vanuit de keuken is er toegang tot de tuin. De vloer is betegeld met leuke Portugese plavuizen. De houten keuken met gebrand stenen werkblad is voorzien van een vaatwasser. Een leuk detail is de originele vaste servieskast.

Globale indeling eerste etage
Vanuit het lichte trappenhuis zijn de twee grote slaapkamers en een royale badkamer bereikbaar. De badkamer is gelegen aan de tuinzijde en ruim opgezet met een inloop douche, ligbad, toilet en wastafel. Vanuit de badkamer is er nog toegang tot een dakterrasje. De slaapkamer aan de achterzijde is voorzien van een inloop kleedkast en door het raam heb je een prachtig zicht op de lommerrijke stadstuin. De grote kamer aan de voorzijde is imposant te noemen door zijn afmetingen en de authentieke sfeer die deze ruimte ademt. Het zicht op het oude stadhuis ontbreekt niet.

Globale indeling tweede etage
Met een vaste dichte trap is de lichte overloop bereikbaar. Vanaf deze overloop zijn de twee slaapkamers en de 2e badkamer bereikbaar. Vanuit de slaapkamer aan de achterzijde heeft u een prachtig zicht over de daken van Zierikzee en in de verte ziet u de Zeelandbrug liggen. De kamer aan de voorzijde is bijzonder vanwege het authentieke spant wat nog geheel in het zicht is gebleven. Tussen de kamers in ligt de tweede badkamer met douche, toilet en dubbele wastafel. Ten slotte is er op deze etage ook een cv ruimte aanwezig.

Tuin
De beschutte stadstuin is gelegen op het zuiden en voorzien van een stenen berging en een achterom met een afsluitbare poort. Door de aanwezigheid van oude tuinmuren, authentieke gevels en oude lommerrijk bomen ademt de tuin een rustieke en gezellige sfeer. Achter in de tuin staat een stenen berging v.v. elektra.

Algemeen
De woning is voorzien van houten ramen, deuren en kozijnen met overwegend enkel (renovatie)glas. De dakkapellen op de 2e etage zijn uitgevoerd in dubbel glas. De vloeren op de begane grond zijn van beton en waar mogelijk voorzien van isolatie. Grotendeels alle wanden in de woning zijn nieuw uitgevoerd en voorzien van isolatie. Ook het dak is gerenoveerd en voorzien van isolatie. De elektrische installatie alsmede de verwarmingsinstallatie zijn up-to-date en compleet vernieuwd. Verwarming en warm water worden aangestuurd door een HR gas cv combiketel uit 2016. Aanvaarding in overleg, op korte termijn mogelijk.

Inhoud
880 m3
Woonoppervlak
205 m2
Perceeloppervlak
216 m2
Verdiepingen
3
Kamers
6
Slaapkamers
4
Aanvaarding
in overleg

alle afbeeldingen

interesse in deze woning?

bel 0111 417 808

Deze woning delen op:

Bel of laat uw gegevens achter en Delta Makelaardij neemt contact met u op:

Back To Top