skip to Main Content

Noordgouwe, Heereweg

Vraagprijs
€ 585.000,- k.k.
huisnummer
18
eengezinswoning
Noordgouwe – Heereweg 18

Heereweg 18 – 4317 AK – Noordgouwe
eengezinswoning

Wat een unieke locatie en wat een geschiedenis brengt deze prachtig gerenoveerde woning met zich mee! Delta Makelaardij biedt u de kans om te wonen in alle rust en privacy rondom natuur en landerijen. Wie wilt dat nu niet?!

We nemen je mee naar de Franse sferen aan de hand van deze prachtige woning. De woning is volledig gerenoveerd in 1998 met oog voor details. Er is met zorg nagedacht over het behoud van de authentieke elementen, historische muren en deuren maar toch met het woongenot van nu. Het is een woning met een bovennatuurlijke schoonheid! Je treft dit woonhuis aan in een klein dorpje te Noordgouwe.

Welkom aan de Heereweg 18!

De geschiedenis
Huize Potter (ook wel Huis De Pottere), de naam staat in verband met Hendrik de Pottere; hij kwam als kapitein van een vendel Schotten in 1587 in Schouwen terecht; onder Noordgouwe nam hij zijn intrek in het oude kleine slot, waar eens de Heren van Noordgouwe zouden hebben gewoond; alleen enkele uitzonderlijke dikke binnenmuren doen geloven dat het overblijfselen zijn van het oorspronkelijk kasteeltje, dat na 1729 geheel verbouwd is tot boerenwoning.

Het dorp
Noordgouwe is een van de jongste dorpen van Schouwen-Duiveland. Tot de 14e eeuw lag er op deze plek een water, de Gouwe, dat de eilanden Schouwen, Duiveland en Dreischor van elkaar scheidde. Dit water verzandde en in 1374 werd de noordelijke tak van de Gouwe ingepolderd door tussen Schouwen en Dreischor twee dammen te leggen. Het dorp ontstond enige tijd later. Voor de kerk stond tussen 1434 en 1572 het klooster Sion van de orde der Kartuizers. In 1577 werden de stenen van het inmiddels vervallen klooster gebruikt voor herstel van de kerk.

Ten westen van Noordgouwe lag Huize de Pottere, een 16e-eeuws kasteeltje van Hendrik de Pottere, dat in de loop der tijd werd verbouwd tot boerderij.

Indeling begane grond
In de woonkamer val je van de ene verbazing in de andere. Het interieur is natuurlijk prachtig en lijkt goed te spelen met het materiaal en de kleuren. De sfeer die je hier kunt ervaren is volkomen authentiek, de rustieke elementen spelen hierbij een grote rol. Let hierbij eens op de prachtige genagelde houten vloer, de grote ouderwetse raampartijen of de authentieke schouw. De open haard is functioneel en gereed voor gebruik. Deze woonkamer past precies bij de geschiedenis en sfeer van de woning.

Je loopt door richting de keuken van dit woonhuis. Als je vanuit de keuken naar buiten kijkt heb je het gevoel dat je omgeven wordt door groen en natuur. De keuken is uitgevoerd met de volgende inbouwapparatuur: koelkast, vaatwasser, gaskookplaat en afzuigkap.

Aan de rechterzijde van de woning naar buiten gezien hebben we nog diverse ruimtes waaronder een grote ouderslaapkamer voorzien van zijn originele houten vloer, inbouwkasten die van oorsprong bedstedes waren en het hoge balkenplafond met grote raampartijen. Wanneer je doorloopt kom je in de landelijke badkamer, deze maakt het ontspannen thuis wel heel vanzelfsprekend. De mooie plavuizen vloer, de rustieke houten spant en de ronde raampartijen maken het plaatje compleet. Genieten is hier haast verplicht!

Aan de achterzijde van de woning is er nog een opkamer gesitueerd met zicht op de landerijen. Kantoor aan huis of gewoon een extra slaapkamer? Het biedt vele mogelijkheden. Tevens is aan de achterzijde nog een 2e toilet aanwezig uitgevoerd en behouden van prachtige oude accenten.

Indeling 1e verdieping
Aangekomen op deze verdieping zal je versteld staan van de vele ruimte die hier aanwezig is. Zeker een geschikte ruimte om je hobby of kantoorwerkzaamheden uit te voeren. Ook hier komen de authentieke details weer naar voren waaronder de mooie Philibertspanten, de overgebleven oude kasteelmuur met zijn kasteeldeurtje en de originele houten vloer, geweldig! Op deze verdieping is nog een 3e slaapkamer aanwezig met ook hier een gave bedstee, een genot voor de kinderen!

Bijzonderheden
De woning -gelegen in zijn natuurrijke tuin- is gesitueerd aan de rand van Noordgouwe op een perceel eigen grond van 4860 m2. De woning is bij de restauratie voorzien van dak- muur- en vloerisolatie, grotendeels dubbelglas en betonvloeren. Aanvaarding in overleg.

Delta Makelaardij nodigt u graag uit voor dit bijzondere, exclusieve object aan de Heereweg 18. De makelaar leidt u graag rond en verteld u meer over de woning en zijn geschiedenis.

Bouwjaar
1800
Inhoud
900 m3
Woonoppervlak
231 m2
Perceeloppervlak
4.860 m2
Verdiepingen
2
Kamers
5
Slaapkamers
4
Aanvaarding
in overleg

alle afbeeldingen

interesse in deze woning?

bel 0111 417 808

Deze woning delen op:

Bel of laat uw gegevens achter en Delta Makelaardij neemt contact met u op:

Back To Top