skip to Main Content

Noordgouwe, Donkereweg

Vraagprijs
€ 845.000,- k.k.
huisnummer
3
villa
Noordgouwe – Donkereweg 3

Donkereweg 3 – 4317 NK – Noordgouwe
villa

Altijd al in een huis met historie en karakter willen wonen?

En zoekt u een fijne plek om wonen en werken te combineren met bijvoorbeeld een B&B, kantoor- of praktijk aan huis?

Dan dient zich onder de rook van Zierikzee aan de Donkereweg 3 in Noordgouwe (Schuddebeurs) nu een unieke kans aan! Want namens haar opdrachtgevers mag Delta Makelaardij u deze lommerrijk gelegen historische buitenplaats ”Zomerlust” te koop aanbieden.

Deze vrijstaande woning met een grote zeeuwse schuur van ca. 91 m2 is rustig en landelijk gelegen op een perceel eigen grond van 2.230 m2. Alle stadsvoorzieningen van Monumentenstad Zierikzee liggen op fietsafstand; heerlijk toch?

Verdere kenmerken van deze karakteristieke buitenplaats zijn onder meer:
-twee sfeervolle woonkamers met schouw;
-lichte tuinkamer en-suite met openslaande tuindeuren;
-door de aanwezigheid van twee royale woonkamers uitstekend geschikt voor bijvoorbeeld een B&B, kantoor of atelier;
-lichte en sfeervolle eetkeuken in landelijke stijl met vloerverwarming en inbouwapparatuur;
-vijf (slaap)kamers en twee badkamers op de eerste etage;
-grote vrijstaande Zeeuwse schuur;
-lommerrijke onder architectuur aangelegde tuin met volop zon en privacy;
-de buitenplaats verkeert in topconditie en is zeer goed onderhouden.

Indeling woning en schuur
Op de bij deze presentatie behorende plattegronden vindt u een impressie van de indeling van de buitenplaats en de Zeeuwse schuur.

Zeeuwse Schuur | Garage
Deze royale schuur (ca. 2014) is dubbelwandig uitgevoerd, geisoleerd en voorzien van krachtstroom, warm en koud water, verwarming/airco en een grote zolder van ca. 66 m2 welke met vaste trap bereikbaar is. Ter illustratie: de schuur biedt ruimte aan wel zeven auto’s!

Tuin
De tuin is een aparte vermelding waard omdat ze onder architectuur van Partitio is aangelegd. Vijf prachtige monumentale bomen (kastanje, plataan, esdoorn, beuk en een zeldzame honingboom) zijn daarbij bewaard gebleven. De tuin wordt gekenmerkt door stijlvolle en symetrische borders afgewisseld met gazon, terrassen, hagen en een een prachtige vijverpartij.

Conditie en voorzieningen
Omstreeks 2003/2004 is het dak van de woning geheel vernieuwd met behulp van isolatieplaten en nieuwe dakpannen. Daarbij zijn er tegelijk nieuwe dakgoten en hemelwaterafvoeren geplaatst. De uit ca. 1900 daterende tuinkamer is volledig gerenoveerd. De woning is rondom voorzien van dubbel glas in gerenoveerde overwegend authentieke houten kozijnen. Het linkse deel van het woonhuis is geheel opnieuw in stijl gerenoveerd inclusief muurisolatie, een gasgestookte open haard en een prachtige visgraat parketvloer. De hoofdbadkamer en de toiletgroep is eveneens in deze periode vernieuwd. Aan de buitenzijde zijn er markiezen aangebracht en het gehele huis is zowel intern als extern geschilderd. In 2008 is de keukenruimte opnieuw ingericht een voorzien van een geisoleerde betonvloer met vloerverwarming en een nieuwe keukenopstelling met inbouwapparatuur. In 2020 is de vaatwasser vernieuwd en in 2019 is er een A+++ koelkast geplaatst.
Het jaar 2011 stond met name in het teken van het renoveren en impregneren van het voegwerk en de buitengevels. Divers groot en klein onderhoud is doorlopend uitgevoerd. De woning wordt verwarmd middels een gas cv ketel uit 2018 in combinatie met nieuwe leidingen en radiatoren.
Ook zijn er isolerende voorzieningen aangebracht in combinatie met nieuwe binnenmuren. Het energielabel van de woning is D. Ook is de gastenbadkamer gerenoveerd en de elektrische bedrading op de etage compleet vervangen.
Het interne en externe schilderwerk verkeert in uitstekende conditie. Een fraai detail is dat alle verlichting in de woning is vervangen in LED verlichting. Kortom: het pand verkeert volledig in een uitstekende conditie en is instap klaar voor de volgende eigenaar.

Historie
De vroegst bekende bebouwing op de buitenplaats dateert vermoedelijk uit de tweede helft van de 17e eeuw. In de periode tot ca. 1814 is de buitenplaats bekend geweest onder de namen ” De Vetpot” en ”Soomerlust”. In de tweede helft van de 18e eeuw behoort het eigendom toe aan Samuel Schuurbeque, regent in de tijd van de Patriotten en Oranjegezinden. In de eeuw daarna zijn onder meer twee ambachtsheren van Noordgouwe eigenaar geweest. In ca. 1814 nadat Napoleon was verslagen en armoede troef was, is de oude buitenplaats bij veiling verkocht en afgebroken waarna rond 1886 het huis is herbouwd en omstreeks 1899 vergroot.

Ligging
De buitenplaats is gelegen aan de Lommerrijke Donkereweg in Noordgouwe, ook wel bekend als Schuddebeurs. De vele landhuizen en villa’s zijn kenmerkend voor de buurtschap. De Donkereweg is een eeuwenoud en karakteristiek tracé wat in vergleden eeuwen de buurtschap Noordgouwe verbond met Zierikzee. Deze schitterende monumentale voorzieningenstad heeft momenteel een regiofunctie op het eiland Schouwen – Duiveland. De buitenplaats ligt dan met ca. 3 kilometer ook onder de rook van Zierikzee, alle voorzieningen binnen handbereik dus! Ook is de buitenplaats een geweldige uitvalsbasis om wonen in de rust en het groen te combineren met werken in de grote steden. Zo zijn bijvoorbeeld Rotterdam, Breda, ’s Hertogenbosch en Antwerpen binnen 60-90 autominuten bereikbaar.

Aanvaarding in overleg, gunning voorbehouden aan verkoper.

Bouwjaar
1886
Inhoud
785 m3
Woonoppervlak
236 m2
Perceeloppervlak
2.230 m2
Verdiepingen
3
Kamers
7
Slaapkamers
4
Aanvaarding
in overleg

alle afbeeldingen

interesse in deze woning?

bel 0111 417 808

Deze woning delen op:

Bel of laat uw gegevens achter en Delta Makelaardij neemt contact met u op:

Back To Top